Прахосмукачки с контейнер и торбичка на добра цена

Днес има различни видове прахосмукачки, с различни функции и високотехнологични екстри. Така тогава коя е подходяща за нас? Няма значение дали имаме домашен любимец вкъщи, или пък страдаме от алергия, а може би просто искаме правилната прахосмукачка за къщата си. Всичко това е маловажно защото сега съм подготвил един доста прост наръчник който може да помогне и да направи възможностите на прахосмукачките смислени за всеки от нас!

За да изберем правилната прахосмукачка, трябва да погледнем всеки един от трите основни компонента на дома.

  1. На първо място трябва да вземем под внимание размера на жилището си. По-големите домове може да изискват по големи и мощни прави прахосмукачки за пълно почистване.!
  2. След това трябва да помислим и за стълбите. Ако домът е на няколко етажа, ще е добре да си вземем по-лека прахосмукачка, която да може да се пренася през етажите или пък да си вземем още една прахосмукачка която да е за по-леки почиствания като тези на батерия!
  3. Не на последно място по важност идва ред и на повърхностите. Ако в дома ни има различни настилки то имаме нужда от прахосмукачка която може да се адаптира към различните типове настилка.

Закупуването на нова прахосмукачка не е занимание за всеки ден така, че си заслужава да отделим малко повече-средства за закупуването на по-качествена прахосмукачка, която да почиства добре и да ви върши работа дълги години.

Неща с които трябва да се съобразим

След като сме преминали през трите основни компонента на нашият дом – размер, стълбища и подови покрития, трябва да помислим за начинът ни на живот, ежедневието и навиците ни и личните нужди за да можем по-лесно да открием правилната прахосмукачка! Ето и един списък с неща които трябва да вземем предвид:

Колко често използваме прахосмукачка?

Най-вероятно и вие нямате време всеки ден да обирате с прахосмукачката. Но ако имате, лека права прахосмукачка най-вероятно ще ви е достатъчна за да почистите домът си. Обаче ако вие сте от другите хора, които нямат времето и желанието да пускат прахосмукачката си всеки ден тогава може би ще искате по-голяма и мощна прахосмукачка, която да почиства по-основно?

Или пък ако искате да почиствате всеки ден, но не разполагате с времето, може за вас добър избор да е прахосмукачка робот с програмируем график на почистване, защо пък не ?

Прахосмукачка алергии

Страдате ли от алергии?

Ако сезонните алергии ви мъчат или сте изключително чувствителни към праха има вариянти в които прахосмукачката може малко или много да ви помогне да се справите с тези проблеми. Ако търсите нещо точно такова вие трябва да се насочите към прахосмукачки които са ХЕПА сертифицирани. Ако изберете такава прахосмукачка трябва да сте сигурни, че контейнерът и филтрите са почистени, а след време и подменени за максимално добър резултат особено ако страдате от серизони алергии. За да спестите пари се насочете към такива модели чиито филтър може да се почиства.

Шумът

Ако не харесвате високи нива на шум, или ако живеете в блок с доста „изкривени“ психически съседи, където допълнителният шум ще притеснява съседите, а после те вас, може би бихте искали да си спестите всичкото това притеснение като си вземете по-тиха прахосмукачка, има модели които са доста тихи, и въпреки това са достатъчно мощни! Най-добрият начин за да разберете колко шумна е прахосмукачката е като погледнете спецификацията и или попитате продавача – нас от ТЕХМАГ. С много малко обяснения ще кажа 60 dB е тихо а 80 дицибела е шумно.

Колко тежи прахосмукачката – колко силни сте вие?

Ако обичате да вдигате тежести, можете въобще да не четете за вас колкото повече е по-добре, но ако искате прахосмукачката ви да е лека, да можете да я пренасяте лесно навсякъде ще е по-добре тя да е по-лека. Особено когато знам, кой чисти с прахосмукачка в 99% от случаите си е направо задължително! Ако пък и живеете в къща или многоетажен апартамент задължителното х 2!

Имате ли любимци?

Обичате ли животните? Хубаво е да ги обичаме те ни носят радост и понякога имаме чувството, че само те ни разбират, но домашен любимец в къщи е ужасът на всяка прахосмукачка! Хиляди прахосмукачки са приключили гостуването си в домовете на купувачите си защото са се сблъскали именно с тази стена. Космите от домашните любимци особено дългокосместите се почистват почти толкова трудно колкото и човешката коса!

Хубавото е, че има прахосмукачки които се справят много добре с почистването на коса и косми, те почти винаги ... не всъщност винаги  идват с приставки за почистване на косми били те вградени в прахосмукачката или като отделни турбо-четки.

Видове прахосмукачки

Да се надяваме, вече сигурно имате по добра представа за това какво трябва да може новата ви прахосмукачка? Сега нека набързо да погледнем различните видове прахосмукачки и с какво са различни една от друга те!

Прави прахосмукачки

Прави прахосмукачки

Те са доста популярни, в западна Европа дори може би най-популярният вид прахосмукачки. Те са може би най-добрият и лесният начин да премахнете прах, косми и други замърсявания от килима. Те са адаптивни към промяната в настилката и с тях могат да се покриват големи площи!

Има два вида прави прахосмукачки: с един или два мотора. Еномоторните прави прахосмукачки използват един електродвигател за засмукване и за задвижване на турбо четката. Двумоторните пък използват отделен двигател за засмукването и друг за турбо четката, което подобрява почистването на килими и засмукването.

Този вид прахосмукачки има различни подкатегории с различни екстри като:

  • Включване/Изключване на турбо-четката
  • Настройка височината на почистващата глава. При някои модели това става автоматично
  • Възможност за регулиране на всмукването, полезно е когато се използват допълнителни четки.

Ръчни прахосмукачки
Ръчни и  Леки прави прахосмукачки

В тази категория попадат най-малките и най-леките пайосмукачки, които са подходящи за ежедневно почистване, за почистване на колата или трудни места из къщата.

Ръчни

Чудесни са за почистване на килери, шкафове, рафтове и всякакви странни места. Ръчните прахосмукачки много често с батерия, защото кабелът само им пречи, те са много малки и леки, често са с контейнер.

Леки прави

Те са същите като правите, но много по-компактни и леки. Подходящи са за площи с голям човеко-поток за ежедневна употреба. Лошото е, че нямат почти никакви приставки или ако имат цената им се повишава значително, но пък са много по-маневрени и бързи.

Прахосмукачки робот

Прахосмукачка робот

Ако обичате да ви е чисто, но някой друг да е изчистил правилният за вас уред е имаенно роботът-чистач. Този тип уред използва последните технологии за да поддържа чиста цялата квадратура на периметърът който му е зачислен. Може да го прави по график или постоянно, може да почиства когато вас ви няма и вие въобще ще забравите за мръсотията на пода.

Този тип прахосмукачки е идеален за заети хора, за домове с много прах където е нужно почистване всеки ден. Единственото което трябва да правите с тях е да почиствате контейнерите им.

Прахосмукачки с контейнер

Прахосмукачки с контейнер

Този тип вече има широка популярност и в българия, те са компактни, много често леки и лесни за маневриране. Те са подходящи за почистване на дома, колата, труднодостъпни места.

Последни технологии

Ако някога сте искали мощна прахосмукачка която да предлага удобството на прахосмукачка с батерия е добре да знаете, че има такива прахосмукачки. Все повече марки започват да създават модели които предлагат свободата на безкабелните с мощността на правите прахосмукачки!

Защо да купим безкабелна прахосмукачка?

Те използват батерия за източник на енергия така, че няма кабел който да ви пречи когато почиствате, няма щепсел в който да се включвате и изключвате когато сменяте помещението. Те са почти винаги по-леки от другите прахосмукачки и затова са по-удобни за почистване на стълбища.

Те са идеални за бързо почистване, когато просто искате да съберете току що паднал боклук на земята, но не искате да вадите от килера голямата и тежка прахосмукачка

Купете Онлайн в нашият и тествайте преди да платите

Изберете от широкият спектър с модели прахосмукачки в ТЕХМАГ, ако имате някакви въпроси или не можете да изберете конкретен модел винаги можете да ни задавате колкото си искате въпроси на които ние ще отговорим в най-кратки срокове!

Прахосмукачка с батерия AEG AG5022 Ultrapower / 25,2V

Прахосмукачка с батерия AEG AG5022 Ultrapower / 25,2V


25,2V батерия До 60 минути време на автономна работа Сменяема батерия с едно...
Прахосмукачка с контейнер Severin MY7101, 800W

Прахосмукачка с контейнер Severin MY7101, 800W


800W мощност 290AirWatt всмукателна сила Еrgo-Soft XL удобна и мека дръжка с клик система за...
Прахосмукачка с контейнер Severin MY7110, 800W

Прахосмукачка с контейнер Severin MY7110, 800W


800W мощност 290AirWatt всмукателна сила 2 литреа обем на контейнера H12 ХЕПА филтрираща...
Прахосмукачка с батерия GTECH AirRam 23847 / 22V

Прахосмукачка с батерия GTECH AirRam 23847 / 22V


22V батерия Само 3,3 кг тегло Изключително маневрена в хоризонтално и вертикално...
Прахосмукачка Russell Hobbs 20471/ 700W / 78dB

Прахосмукачка Russell Hobbs 20471/ 700W / 78dB


700W мощност 180AirWATT всмукателна мощност 1,5 литра обем на контейнера 8 метра кабел...
Hoover VORTEX SE71VX01 / Прахосмукачка 700W = 2000W

Hoover VORTEX SE71VX01 / Прахосмукачка 700W = 2000W


700W = 2000W 270 airWATT всмукателна мощност А клас 5 метра дължина на кабела 1,5 литра...
Прахосмукачка Severin BC70505, 750W

Прахосмукачка Severin BC70505, 750W


750W мощност 275AirWatt всмукателна сила 81 см дълга телескопична тръба и 180 см XL Premium...
Прахосмукачка Hoover RUSH ru70ru017, 700W = 2300W

Прахосмукачка Hoover RUSH ru70ru017, 700W = 2300W


700W = 2300W мощност 280AirWATТ вмускателна сила H10 HEPA филтрираща система 2 литра обем на...
Прахосмукачка AEG AEQ10PLUS / 700W

Прахосмукачка AEG AEQ10PLUS / 700W


700W мощност A клас на енергийна ефективност 209 AirWATT всмукателна мощност...
Прахосмукачка AEG ASPC7150, 800W = 2300W

Прахосмукачка AEG ASPC7150, 800W = 2300W


800W мощност = 2300W мощност 300 AirWatt всмукателна мощност H12 хепа филтрация 72dB ниво на...
Прахосмукачка Hoover Breeze BR71BR2, 700W = 2300W

Прахосмукачка Hoover Breeze BR71BR2, 700W = 2300W


700W = 2300W мощност 285AirWatt всмукателна сила в комплекта турбо четка стандартна четка и...
Прахосмукачка Hoover la71sm, 700W = 2200W

Прахосмукачка Hoover la71sm, 700W = 2200W


700W = 2200W мощност 270AirWatt всмукателна сила 2 литра обем на контейнера H12 HEPA филтрираща...
Прахосмукачка AEG CE2000EL, 1500W

Прахосмукачка AEG CE2000EL, 1500W


1500W мощност 270AirWatt всмукателна сила работи с торбички тип UB1 в комплекта...
Прахосмукачка Rowenta RO6743EA / 700W / H13

Прахосмукачка Rowenta RO6743EA / 700W / H13


700W мощност 260AirWatt всмукателна мощност изключително компактна в комплекта...
Прахосмукачка с контейнер Beldray BEL0456, 1000W

Прахосмукачка с контейнер Beldray BEL0456, 1000W


1000W мощност 260AirWATT всмукателна сила изключително лека само 3кг обем на контейнера 2...
Права прахосмукачка AEG Vampyrette AVBG305+ / 700W / A+

Права прахосмукачка AEG Vampyrette AVBG305+ / 700W / A+


700W мощност 25 kPa  всмукателна сила само 81 dB ниво на шум HEPA филтрираща система...
Прахосмукачка AEG CEPW24TRE+ / 700W = 2000W / A++++

Прахосмукачка AEG CEPW24TRE+ / 700W = 2000W / A++++


Изключително ефективна прахосмукачка преобразуваща електричната мощност в...
Прахосмукачка Vax c86 pc be, 800W

Прахосмукачка Vax c86 pc be, 800W


800W мощност 280AirWatt всмукателна сила стандартни тръби и маркучи универсална четка...
Прахосмукачка VAX ccqsasv1p1, 850W = 2300W

Прахосмукачка VAX ccqsasv1p1, 850W = 2300W


850W мощност 295AirWATT всмукателна сила H12 ХЕПА филтрираща система 2 литра обем на...
Прахосмукачка VAX Dynamo c85-d2-be, 800W

Прахосмукачка VAX Dynamo c85-d2-be, 800W


800W мощност 290AirWatt всмукателна мощност Х12 ХЕПА филтрираща система 2 литра обем на...
Права прахосмукачка AEG AG3101, 10.8V

Права прахосмукачка AEG AG3101, 10.8V


10,8V батерия 2 в 1 което означава че можете да я ползвате като права прахосмукачка и...
Права прахосмукачка AEG AVBG305, 700W=2300W

Права прахосмукачка AEG AVBG305, 700W=2300W


700W мощност 25 kPa всмукателна сила само 81 dB ниво на шум HEPA филтрираща система...
Права прахосмукачка Zanussi AirSpeed Lite Pet ZAN2011AZ, 1100W

Права прахосмукачка Zanussi AirSpeed Lite Pet ZAN2011AZ, 1100W


1100W мощност вградена турбо четка допълнителна турбо четка удължителна тръба...
Прахосмукачка AEG Power Force APF6111, 600W = 2200W

Прахосмукачка AEG Power Force APF6111, 600W = 2200W


600W мощност равнява се всмукателна сила на 2200W 255AirWatt всмукателна сила 2 литра обем...
Прахосмукачка Hoover Flexi Power SU204BR2, 20.4V

Прахосмукачка Hoover Flexi Power SU204BR2, 20.4V


20.4V батерия 78dB Ниво но шума възможност за включване и изключване на четката до...
Прахосмукачка Progress Stutgart PC2461 / 1500W = 1800W

Прахосмукачка Progress Stutgart PC2461 / 1500W = 1800W


1500W мощност равняваща се на 1800W мощност 2 литра обем на торбичките за боклук...
Прахосмукачка Russell Hobbs Turbo Cyclonic RHCV20AS01, 900W

Прахосмукачка Russell Hobbs Turbo Cyclonic RHCV20AS01, 900W


900W мощност турбо циклон 2 литра контейнер лесен за почистване 270AirWatt всмукателна...
Прахосмукачка VAX ccmbpcv1p1, 800W

Прахосмукачка VAX ccmbpcv1p1, 800W


800W мощност = 2300W 280AirWATT всмукателна сикла 6,3м кабел в комплекта стандартна четка и...
Прахосмукачка на батерии AEG AG3214G, 18V

Прахосмукачка на батерии AEG AG3214G, 18V


18V батерия издържа до 35 минути с едно зареждане Пълно зареждане за 10 часа...
Прахосмукачка с батерия 2 в 1 Morphy Richards 731001, 12V

Прахосмукачка с батерия 2 в 1 Morphy Richards 731001, 12V


15 минути автономна работа може да работи като ръчна или права прахосмукачка...
Прахосмукачка с батерия AEG CX7-1-FLEX, 18V

Прахосмукачка с батерия AEG CX7-1-FLEX, 18V


18V Li-Ion батерия до 35 минути автономна работа зарядна станция вградена турбо четка...
Прахосмукачка с контейнер Hoover hks51op20, 550W

Прахосмукачка с контейнер Hoover hks51op20, 550W


550W мощност 250AirWatt смукателна мощност А+++ енергиен рейтинг Мултициклон система H12...
ROWENTA XTREM AIR MOTION RR703501 / Прахосмукачка-робот

ROWENTA XTREM AIR MOTION RR703501 / Прахосмукачка-робот


135 минути за зареждане на батерията до 3,5 часа работа с едно зареждане и 170 кв м...
Подо-полировач Ewbank 25004, 160W

Подо-полировач Ewbank 25004, 160W


160W мотор за полиране и почистване ефективен върху дърво, мрамор и естествен...