Вкусни запържени скариди с масло чесън и подправки

recepta-za-skaridi

Имате ли любимо ястие за дните в които просто се нуждаете от нещо бързо и вкусно? Аз лично държа във фризера торбичка със замразени скариди точно за това време, в което съм прекалено ангажиран за да планирам какво ще ям, точно тогава искам да мога бързо и лесно да си приготвя вкусно ястие, което да засити стомаха и сетивата ми.

Най-хубавото е, че мога да ги ям самостоятелно, мога да ги сложа в пастата която се приготвя докато се размразяват.

Тази рецепта за скариди е една от най-лесните и може би най-бързата за приготвяне. Какво е нужно ли? Ами просто запържваме скаридите в ароматизирано масло с чесън и зехтин, добавяме малко бяло вино, оставяме соса да се редуцира и след това овкусяваме с лимон и подправки и можем да сервираме както казах заедно с паста, самостоятелно или с… вие решете с какво!

 

Print Recipe
Вкусни запържени скариди с масло чесън и подправки
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 5 мин
Порции
порции
Продукти
Време за подготовка 10 мин
Време за готвене 5 мин
Порции
порции
Продукти
Инструкции
  1. Загряваме добре тигана и добавяме маслото, зехтина, чесъна и червеният пипер. Задържаме за около минута и разбъркваме за да се овкуси добре мазнината. Добавяме и сол на вкус.
  2. Добавяме скаридите и запържваме няколко секунди след което добавяме виното. Увеличаваме температурата за да заври виното и оставяме за 3 минутики.
  3. Обръщаме скаридите за да ги запържим и от другата страна за около минутка.
  4. Премахваме тигана от котлона и добавяме магданоза, девисила, черен пипер и лимоновият сок, разбъркваме добре за да се овкусят скаридите и поднасяме в отделни порции или като допълнение към паста.

Добави и своето мнение