Вкусен домашен сладолед с Бейлис и кафява захар в блендера

sladoled-s-beilis

Здравейте, обичате ли сладолед? И не питам да ли бихте го изяли ако някой ви го поднесе, а дали бихте запретнали ръкавите заедно с мен за да направим един не толкова уникален но все пак различен сладолед за който децата ни ще разказват дори и на внуците си. Нали се сещате точно както ние сега разказваме за манджите на баба и колко хубави са били.

Първо обаче първо трябва да отидем до близкият магазин дори и само за да купим бутилка Бейлис и кафява захар ако нямаме, може дори и сметана… то не остана друго или може би… да точно така кондензирано мляко и сме готови да започваме.

Тази рецепта е една от най-лесните, гарантирам ви няма по бърза и лесна рецепта, в заглавието написах че се прави с блендер, но ако нямате такъв уред вкъщи можете да използвате миксер, пасатор каквото имате под ръка без претенции. Цялата процедура не отнема повече от 10 минути, след което остава само да замръзим течността.

Кафява захар на кристали

Аз обичам да ми е сладко, когато ям сладкиши и мисля, че това е нормално. Също така харесвам много не толкова крайно сладкият вкус на кафявата захар и затова винаги когато правя сладкиши гледам да използвам точно кафява захар, така се създава много добър визуален ефект заради карамеленият и цвят особено когато се правят кремообразни смеси, каквато е и тази за сладоледа.

Ако виждате горната снимка сигурно се питате как слагам толкова големи кристали, няма ли някой да си повреди зъб или да се задави? Ами лесно вземам в ръка дървеният чук и Бам-Пат-Чат…

kafiava-zahar-troshene

Най-добре става с кухненска хартия понеже тя е доста издържлива. Поставям няколко кристала, горе долу 2 супени лъжици в домакинската хартия, след което поставям още един пласт хартия над захарта и с чука създавам нови разноформени късове, но без да наситнявам прекалено много, защото иначе захарта ще се стопи докато сладоледа замръзне и ще се изгуби онзи леко хрупкав елемент който  АЗ обожавам, предполагам и вие ще заобичате!

Print Recipe
Вкусен домашен сладолед с Бейлис и кафява захар в блендера
Време за подготовка 10 минути
Passive Time 7 часа
Порции
порции
Продукти
Време за подготовка 10 минути
Passive Time 7 часа
Порции
порции
Продукти
Инструкции
  1. Изсипваме съдържанието на сметаната в блендера и разбъркваме на максимална скорост докато сместа се надигне и сгъсти. След това добавяме кондензираното мляко и смесваме на най-слабата скорост.
  2. Смесваме бейлиса с нескафето предварително докато сместа стане почти като каша. Добавяме тази каша в блендера и разбъркваме за няколко секунди.
  3. След това изсипваме сместа в метален или стъклен съд за предпочитане, добавяме натрошената кафява захар и разбъркваме добре със супената лъжица така, че кристалчетата да се разпръснат хаотично в съда.
  4. Поставяме в хладилника за 7-8 часа като покриваме с домакинско фолио докато сладоледът стегне.

Добави и своето мнение