Пиле Тикка Масала с 5 продукта

Pile-Tikka-Masala

Преди да започна с рецептата искам първо да кажа, че никога не бих ви подмамил да пробвате рецепта. Никога! Дори и това да е най-кремообразната, привлекателна, умерено пикантна, задължителна рецепта за Пиле Тика Масала.

Също искам да отбележа, че когато казвам 5 съставки всъщност искам да кажа, че има повече от 5 съставки, иначе няма как да е толкова вкусно нали? Обещавам ви, че имам добра причина да ви подведа и, че тази рецепта ще ви срази!

С цел да се доближим до идеята за рецепта с 5 продукта – нещо което правя винаги когато бързам през седмицата. За да можем да разглеждаме тази рецепта като 5 компонентна трябва да приемем че една от съставките е пастата Масала, която всъщност е съставена от много различни и ароматни съставки.

Ще ви се наложи да си приготвите пастата веднъж, след което може да бъде съхраняване до следващият път когато се приготвя Пиле Масала, просто ще отделим 5 минути веднъж за да приготвим пастата и след това ще я броим за петата съставка в ястието.

Следите ли ми мисълта?

Първото нещо което ще направим сега е пасатата Масала. Днес, точно сега и край! Една 5 минутна доза с паста Масала е равна на много дози 5 компонентно Пиле Тика Масала почти без никакви затруднения и мисли. Пастата е абсолютно задължителна за да се постигне автентичният вкус.

И като финал мисля, че докарахме рецептата до пет съставки:

  • Пиле
  • Паста Масала
  • Кисело мляко
  • Пюре от домати
  • Кокосово мляко

Виждате ли, не е толкова трудно?

Pile-Tikka-Masala-1

Добрее, сега се фокусирайте.

Ние мариновахме пилето в кисело мляко и Масала. След това създадохме магически сос с доматено пюре, още масала и кокосово мляко.

Ако можете, ако искате, ако се нуждате от 5-компонентна рецепта която има любимият вкус от Индийският ресторант, моля направете тази рецепта у дома си!

Pile-Tikka-Masala-2

 

Print Recipe
Пиле Тика Масала с 5 съставки
Време за подготовка 30 минути
Порции
порции
Продукти
Време за подготовка 30 минути
Порции
порции
Продукти
Инструкции
  1. Първо предлагам да приготвим МАСАЛА-та. Ако пък случайно сте намерили откъде да си купите, още по добре!
  2. Нарязваме пилето на хапки, поставяме го в купа и мариноваме с киселото мляко и 1 супена лъжица от пастата Масала. След това оставяме във хладилника за 30-тина минути докато месото си поеме ароматитите
  3. Добавяме още малко Масала в тиган който предварително сме загряли. След около 2 минути добавяме и Пилешките късове и запържваме. Добавяме кокосовото мляко и доматеното пюре директно в тигана. След около 15 минути пилето би трябвало да е напълно сготвено!

Добави и своето мнение