Най-добрите меки пълнозърнести блокчета които някога сте опитвали!

palnozarnesti-blokcheta

Здравейте отбор! Специално за вас фастъчено-маслени-медени меки пълнозърнести блокчета, искате ли да продължавам?

Така сега искам да ви представя НАЙ-ДОБРИТЕ ИЗОБЩО меки пълнозърнести блокчета, които вие можете да носите в джоба или чантата си и да направите една малка закуска през целият ден, която да е полезна и в същото време вкусна и естествено без Менделеевата таблица на гърба на опаковката!

palnozarnesti-blokcheta-1

Всяко нещо по редът си. Тези блокчета са изключително лесни за приготвяне, въпреки че изглеждат точно като тези които може би си купувате. Те съдържат перфектното количество сол-захар (на вкус) и са приятно хрупкави. И което е може би най-важното: Вие вероятно имате всичко необходимо в шкафа (освен може би фастъченото масло), а и защото съставките са изключително основни вие можете да ги заместите или промените както си пожелаете.

palnozarnesti-blokcheta-2

 

Print Recipe
Меки пълнозърнести блокчета с мед и фастъчено масло
Ястие Десерт
Време за подготовка 15 минути
Време за готвене 10 минути
Порции
блокчета
Продукти
Ястие Десерт
Време за подготовка 15 минути
Време за готвене 10 минути
Порции
блокчета
Продукти
Инструкции
  1. Поставяме овесените ядки, натрошените соленки и фастъците в голям съд
  2. В отделен съд поставяме фастъченото масло, медът и ванилията (аз го правя в планетарният миксер) и ги смесваме докато се получи хомогенна смес. След това поливаме със сместа сухите съставки и смесваме добре.
  3. В квадратна тава с размери 23х23см изсипваме сместа, като на дъното поставим хартия за печене. Важно е хартията да е със същите размери като на тавата за да не се намачка и да деформира блокчетата! Притискаме от горната страна така, че да се получи равна повърхност и поставяме във фризера за 30 минути, докато сместа стегне!

Добави и своето мнение