Моята вкусна домашна майонеза направена с пасатор.

maioneza-domashna

Здравейте и изхвърлете купешката майонеза от хладилника си веднага! Наистина имам предвид веднага, защото ако не го направите може да продължите да я консумирате и да залъгвате сетивата си с този продукт на съвременната химия!

Много е вероятно да не ви пука, това все пак е „Просто една майонеза“, но повярвайте ми всяко нещо е от значение, особено когато става въпрос за вкус, когато става въпрос за качествена храна. Естествено майонезата не ми е сред топ 10, дори може би и топ 100 на продуктите които използвам, но когато правя например дресинг с майонеза винаги си я правя сам, с моят пасатор у дома!

flavored-mayos-spoons

Дори не мога да си представя колко много вариации може да има домапната майонеза, като вкус, цвят или консистенция, може да бъде от сладка до кисело пикантна или пък свежа и дори ментова. Единственото ограничение пред нас всъщност е въображението ни.

Отново започнах да се отплесвам, затова ще се опитам да обясня в едно изречение защо обичам да правя майонеза с пасатора си:

– Става бързо, харесва ми много повече от всяка друга майонеза, мога да я приготвя с най-различни вкусове и мога да си приготвя точно толкова от колкото имам нужда, без да се съобразявам с опаковки и разфасовки с пресни и естествени продукти!

 

Print Recipe
Моята вкусна домашна майонеза с лимон и горчица
Ястие Сосове
Време за подготовка 8 минути
Порции
купа
Продукти
Ястие Сосове
Време за подготовка 8 минути
Порции
купа
Продукти
Инструкции
  1. Смесваме лимоновият сок, жълтъка, винегрета, готчицата и солта в купата на пасатора, или друга купа. Разбиваме докато се получи жълта смес (горе долу за 30 секунди)
  2. Добавяме олиото при яйчената смес, първоначално бавно само по няколко капки докато започне да се сгъстява. След това на тънка струя добавяме и останалото олио докато непрекъснато бъркаме. След около 4 минути сместа трябва да ни се е получила в бледо жълт цвят и с неповторим вкус.

Добави и своето мнение