Корейско телешко Барбекю Бурито със специален сос

Koreisko-telesho-Burritos-1

Здравейте деца, липсвах ли ви? Стига сме залъгвали глада с постни маджи.

Нека започнем като се заредим със тортила и изключително вкусно чесново-джинджифилово телешко, пикантно кимчи, бял ориз, босилек и буквално подправки на макс, както и голяма доза вкусен сос. Днес ще си приготвим нещо което много наподобява бурито, но в много Азиатски стил.

И след всичко това формално ще го наречем Корейско Барбекю Бурито.

ШЕГУВАМ СЕ това е толкова странна смесица от продукти, че е дори смешно, смешно да не ти хареса. Малко е странно по толкова различни начини и това дори няма значение защото е толкова вкусно повярвайте ми. Ако някога сте срещали храна която може да се сервира на масата с толкова разнообразни продукти това със сигурност е било Корейско Барбекю Бурито.

Koreisko-telesho-Burritos-2

Koreisko-telesho-Burritos-3

Koreisko-telesho-Burritos-4

И сега нека разгледаме причините защо тази рецепта е толкова вкусна и защо технически заглавието и не е правилно.

ПЪРВО: месото не е „технически“ BBQ като във гореща Скара. Аз го слагам в уред за бавно готвене, всъщност във СюВид-а ми който има тази опция защото беше по-лесно. И след това, след като се оказа че е ТОЛКОВА ВКУСНО че не можех вече да пробвам с барбекюто. Не знам, ако искате съдете ме.

ВТОРО: „Корейско“ е доста слабо описание. Както винаги не твърдя, че рецептата ми е автентична. АЗ ВСЪЩНОСТ гледах доста клипове за да се науча как да направя Корейско телешко И АЗ използвам КИМЧИ за да се получи близък вкус, но най-много това съм просто АЗ докато си играя с Корайска-повлияна от Мексиканската кухня храна.

Koreisko-telesho-Burritos-5

И за финал: тези са изключително лесни да се направят, а освен това можете да ги оставите във фризера за дни в които… ами няма нищо друго в хладилника.

 

Print Recipe
Корейско телешко Барбекю Бурито
Време за подготовка 10 минути
Passive Time 3 часа
Порции
бурито
Продукти
За Корейското телешко
За буритосите
Време за подготовка 10 минути
Passive Time 3 часа
Порции
бурито
Продукти
За Корейското телешко
За буритосите
Инструкции
  1. Нарязваме на тънки парчета телешкото. Крушите, чесънът и другите съставки слагаме в блендера и пасираме в кухненският робот докато се получи не много финна смес. Поставяме всичко това заедно с телешкото в слоукукъра за 3 до 5 часа докато цвета стане точно като този от снимките.
  2. Трябва да подготвим плънката за бурито-то (сготвяме ориза, наситняваме зелените съставки и т.н.)
  3. Поставяме тортилата на плота и равномерно добавяме от ориза, зелените съставки, кимчи, сосът и телешкото. Навиваме за да се получи фунийка и ако смятаме да ги замръзяваме ги овиваме във фолио. Така винаги ще имаме под ръка вкусна вечеря само за минути!

Добави и своето мнение