Капелини със скариди и чеснова паста

spageti-skaridi-chesnova-pasta

Така… значи искаме да направим капелини помодро, така ли?

Няма да твърдя, че сега ще готвим автентична Италианска кухня, но ви гарантирам, че ще направим супер-вкусни капелини със скариди и страхотна чеснова паста, които ще бъдат готови заедно по-бързо дори от колкото гладното ВИЕ би си помислило. Не, наистина! между 5-те минути които трябват на скаридите и 5-те минути които са нужни на капелините и 20-те минути които ще отделим на доматеният сос с босилек (който може да стане докато се занимаваме с останалите продукти), ние ще готвим ПО-МАЛКО ОТ 30 МИНУТНА РЕЦЕПТА!

Сещате се за тези моменти в които искате наистина добра храна и я искате бързо? Не се шегувам тази страхотна рецепта може да бъде реализирана без особени покупки в няколко прости стъпки.

spageti-skaridi-chesnova-pasta2

spageti-skaridi-chesnova-pasta3

spageti-skaridi-chesnova-pasta4

spageti-skaridi-chesnova-pasta5

 

 

Print Recipe
Капелини помодро със скариди и чеснова паста
Ястие Паста
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 20 минути
Passive Time 10 минути
Порции
порции
Продукти
За скаридите
За Помодоро соса
За пастата
Ястие Паста
Време за подготовка 10 минути
Време за готвене 20 минути
Passive Time 10 минути
Порции
порции
Продукти
За скаридите
За Помодоро соса
За пастата
Инструкции
  1. Скаридите: загрейте в тиган мазнината на умерена температура, добавете скаридите и овкусете със сол и черен пипер. Пържете около 2 минути от страна докато порозовеят след което ги оставете настрана.
  2. Чесновият Помодоро сос: в същият тиган, добавете само още малко зехтин и добавете чесънът който сте смачкали с ножа. Запържете за минута-две докато започне да ухае невероятно след което добавете и доматите заедно със зеленчуковият бульон. Изварете за около 10 минути, доматите ще започнат да се стопяват и сосът да се сгъстява, това е желаният ефект.
  3. Капелините: сгответе както е написано на опаковката, няма някакви специални изисквания, само трябва да се внимава да не се преварят. Изсушаваме и оставяме настрана.
  4. Нека сглобим всичко: добавяме малко масло и босилекът който бяхме подготвили в сгъстеният сос. Овкусяваме със сол ако има нужда и малко захар и сгъстяваме за още няколко минути. Когато сосът е готов добавяме скаридите. Сервираме сосът върху спагетите след което поръсваме със пармезан.

Добави и своето мнение