Домашно бадемово мока кафе за 16 минути

coffee-almond-mocha

Здравейте. Честит 24 Май от мен!

Тъй като денят ни тепърва започва защо не го започнем с прекрасно бадемово мока кафе което сме си направили сами у дома? Ами аз ще го започна точно така, защото е празник, защото искам да зарадвам сетивата си и да зарадвам половинката си, която все още не се е разбудила на 100 процента!

Трябват ли ви причини да си приготвите това вкусно изглеждащо кафе още днес? Аз нямам нужда от причини, и бързо започвам да обяснявам как да се приготви:

Print Recipe
Бадемово мока кафе декорирано с бадеми
Време за готвене 15 мин
Порции
порции
Продукти
Време за готвене 15 мин
Порции
порции
Продукти
Инструкции
  1. Разбъркайте готварската сметана заедно с бадемовият сироп на ниска скорост докато сместа се сгъсти. Разбъркайте още малко на висока скорост докато се получи желаната консистенция.
  2. Поставете млякото в микровълновата фурна на най-високата степен за минута-минута и половина. преди да е завряло го изкарваме и го разбъркваме с миксер докато се сгъсти.
  3. Добавяме 2 супени лъжици бадемов и 1 шоколадов сироп на дъното на всяка една от двете чаши които подготвяме за поднасяне. Пускаме в микровълновата за 20 секунди. След това разпределяме и предварително свареното кафе.
  4. Най-отгоре добавяме сгъстеното мляко и гарнираме с нарязаните бадеми.

Добави и своето мнение