5 минутен магически зелен сос

zelen-sos-5-minuti

Магически зелен сос? Който е направен само от зелени съставки, разбъркан за 5 минути, който мога да консумирам всеки ден?!

Просто ЧАКАХ за правилният момент да споделя рецептата за този сос, и под чакане наистина има мпредвид точно това.

Приятели, читатели, любители на сосовете: Нека ви представя този 5 Минутен Магически Зелен Сос.

Зареден с авокадо, чесън, магданоз, кориандър, зехрин, сос от лайм, зелени чушки и по-желание шам-фастък. Като се замисля този сос е може би най-любимият ми (ако има такова понятие), просто обожаваме да си го приготвяме у дома първо заради вкуса и после заради това, че става за броени минути с пасатора или кухненския робот. Много напомня за Гуакамоле, почти сигурно заради авокадо-лаймовата консистенция, но шам-фастъкът, магданоза и зехтина го разграничават от Мексиканската кухня и точно заради тях този стос буквално пасва на всичко!

Когато казвам всичко имам предвид наистина всичко като салати, пилешко месо, чипс, кракери, сандвичи, зеленчуци, вие кажете още какво?

zelen-sos-5-minuti-1

Този магически сос е силно приспособим, бърз, изключително вкусен и основно една от страстите на живота ми. Може да се преобрази в дресинг, сос, марината и… какво ви идва на ум? Като се замисля подхожда на всичко което съм изял тази седмица, от салатите до печените зеленчуци и месо. Ще си призная нещо… облизах всеки ъгъл на купата на кухненският робот.

Приятели, аз обичам да съм непредвидим, но искам в този момент да кажа още веднъж това че ТОЗИ СОС ТОЧНО ТУК е моят може би най-любим! Без значение колко различни сосове съм опитвал и приготвял този се нарежда към момента на върха!

zelen-sos-5-minuti-2

За всички които се притесняват от моите прекалено много любими неща и храни… ами имате право. Със сигурност мога да ви обещая, че най-вероятно някога ще имам отново ЛЮБИМО нещо за което ще ви разказвам, може би дори 2 секунди след като започне нова рецепта, но това е моята работа нали? Да открия най-любимите храни и да ги споделя с всички, точно като тази, която в момента е на върха в раздела „Рецепти които правя повече от два пъти“.

Print Recipe
5 минутен магически зелен сос
Време за подготовка 5 минути
Порции
порции
Продукти
Време за подготовка 5 минути
Порции
порции
Продукти
Инструкции
  1. Слагаме всички продукти без шам-фастъка в купата на кухненският робот и правим на пюре докато стане относително хомогенно.
  2. Добавяме шам-фастъка и пускаме отново докато бъде раздробен
  3. Ако искаме да направим сос или заливка добавяме още вода и зехтин докато се получи желаната консистенция.

Добави и своето мнение