Лесно Кокосово Зелено Смути

kokosovo-zeleno-smuti

Здравейте хора, от известно време съм на вълна зелено смути и като казвам на вълна имаме предвид, че си го правя Понеделник-Вторник-Сряда-Четвъртък-Петък-Събота-Неделя. Не знам как да го обясня, но вкусът му е някак си необичаен и изключителен.

И всичко от което имам нужда са замразени, праскови, свеж спанак, това шишенце от горната снимка, или просто някакво кокосова вода, малко джинджифил (ако искам да вдигна адреналина). Защо казвам, че е изключително?

kokosovo-zeleno-smuti2 kokosovo-zeleno-smuti3

Нека започнем от яденето на зеленчуци. Сещам се преди години когато работих като продавач във верига магазини, аз нямах търпение да дойде обедната почивка в която да седна на масата и да изям дневната си доза спаначена салата с моркови и Азиатски дресинг. Чисто сърдечно чаках този момент всеки ден. Всеки ден, точно същата салата и това по някакъв начин ме радваше много. Проста дву-зеленчукова салата. Сега мразя себе си, няколко години и стотици рецепти след това. Сега аз съм:

  • по гладен
  • повече търсещ нови вкусове и текстури които да ме възхитят

И вече тази дву-зеленчукова салата не е в речникът ми – ако отново ще ям спаначена салата, тя ще има отгоре си поне 800 хрупкави неща (няма да се оплача дори и ако са пържени!), и ще бъде обилно полята със супер ароматен домашно направен дресинг и бъдете сигурни ще сложа всяка свежа подправка която намеря в хладилника или градината.

kokosovo-zeleno-smuti5

kokosovo-zeleno-smuti6

kokosovo-zeleno-smuti7

Последно време, ям салати само когато вечерям или обядвам, но повярвайте това изобщо не е достатъчно на организма ни! За да сме здрави и пълноценни имаме нужда от доста повече зеленчуци и какъв по лесен и бърз начин от това да си направим едно прекрасно смути?

kokosovo-zeleno-smuti8

РЕЦЕПТА за зелено смути с кокосова вода

  • 1 купа свеж спанак
  • 1 купа замразени праскови
  • около 500мл кокосова вода (натурално подсладено)
  • 2 лъжици ленено семе (смляно предварително на брашно)

Инструкции:

  1. Оставете замръзените праскови леко да се размразят около 10 минути, това ще направи текстурата на смутито ви още по прекрасна!
  2. Добавете кокосовато вода, спанака, лененото семе и замразените праскови в блендера. На умерена скорост оставете за 2-3 минути докато всичко стане хомогенно.

 

Добави и своето мнение