Кой е най-добрият блендер до 50лв?

101-blender

Здравейте, скъпи читатели. Как се чувствате днес?

Аз се чувствам така сякаш трябва задължително да ви покажа кой е най-добрият блендер до 50лв, а всъщност защо трябва да е само един? Наистина нека разгледаме няколко блендера, от нашият каталог, някои които са ми направили впечатление и да разгледаме добрите и лошите им страни.

С какво да започнем? Ами предполагам знаете какво е блендер, повечето от вас сигурно са чели „10 интересни неща които можете да правите с блендера си“ така, че само ще кажа някои мои виждания за това какво трябва да може всеки един блендер и след това какви компромиси трябва да сме готови да направим, ако не ни се дават луди пари за един подобен уред!

Какво трябва да може всеки един блендер?

  1. Трябва да може да прави хомогенно пюре
  2. Трябва да има поне една скорост и пулсация
  3. Трябва да се почиства лесно
  4. Трябва да не заема много място

От всичко това най-важното е да може да прави хомогенно пюре, защото в крайна сметка ние го купуваме за това и в интерес на истината повечето блендери вече нямат проблем с това. Точка две е пряко свързана с точка едно и тя е отговорна за скоростта и удобството с което се постига хомогенната смес.

Точка три (почистването) е също много голям фактор, вече почти всички домакински блендери са достатъчни усъвършенствани от тази гледна точка, те се разглобяват на съставни елементи, като нож, кана и тяло на блендера, като всяко едно може да се почиства по най-удобният начин.

Мястото което всеки един уред заема в кухнята е жизнено-важно за всички без значение колко голяма е кухнята, мястото винаги не стига и всичко пречи. От тази гледна точка колкото по-голям е един блендер толкова по-неудобен е той. Затова ако нямаме нужда от по-голям винаги е по-добре да вземем най-малкият наличен.

Кой блендер до 50лв е най-добрият?

Понеже е доста трудно да се намери изобщо нов блендер до 50лв който заслужава да бъде споменат ще разгледаме само блендери от нашият каталог, които са в този ценови диапазон.

Kenwood sb055

KENWOOD SMOOTHIE 2GO SB055 – това е блендер, който притежава достатъчно мощен електродвигател с мощност 300W, ДВЕ кани с обем 600мл, които могат да се поставят в хладилника, да се носят в чантата когато тренирате, когато сте на излет. Блендерът има 2 скорости и пулсация и можете да приготвяте напитки с ледени късове, идеален е за смутита и шейкове, ако правите крем супи за няколко души обаче ще трябва да го направите на 2 или три пъти защото купите са с обем 600 мл.

Russell Hoobs22251

RUSSELL HOBBS ESSENTIALS 22251 – при този модел имаме по-голяма мощност, по-голяма купа, но и по-големи размери съответно този блендер е подходящ предимно за пюриране на супи, за подготвяне на смеси за кексове и подобни дейности. Ако обаче вие правите предимно смутита или шейкове, трябва да се съобразите с това, че има минимално ниво под което блендерът не работи оптимално.

Блендер Russell Hobbs 14442

RUSSELL HOBBS 14012 – по-старата версия на 22251 относително същите параметри, малко по-ниска цена и мощност.

Блендер на Kenwood 331

KENWOOD BL331 – среден вариянт между всички блендери изброени дотук! Той има мощност от 350W, купа от 1 литър, съответно е най-универсален, но има само една скорост, което за повечето хора е ок, но понякога просто се налага да ползваме и друга скорост.

Блендер за СМутита на Russell Hobbs

RUSSELL HOBBS 21350 – страхотен и компактен блендер за смутита и шейкове, но с него трябва да забравите за крем супи! Идва с 2 кани като едната можете да носите със себе си, а другата да оставите за ползване. Ако вие имате нужда от уред който прави само смутита и нищо друго това е концепцията.

Мисля, че изчерпахме изборът от модели. Всъщност имаме и други но те са толкова аналогични, че просто няма смисъл да ги споменаваме, можете да ги намерите в категорията с блендери до 50лв!

Кой блендер бих избрал аз?

Правилният е този който покрива изискванията! Ако искам да правя само смутита би взел последният Russell Hobbs 21350, ако искам да може да прави и малко по-различни шейкове Kenwood SB055.

Ако пък искам да правя предимно големи обеми, и много по рядко смутита бих взел някои от другите модели които споменах!

Добави и своето мнение