Какво можете да направите със своят Kitchen Aid?

10-ideii-planetaren-mikser

Нека започнем тази тема с малко истини от кухнята. Ако не се занимавах с електроника и не се интересувах живо от готварство сигурно нямаше да си взема планетарен миксер изобщо!

И още по-честно аз не пека много често първо защото старата кухня в къщата е доста малка и не ми се вади миксера толкова често, колкото може би трябва, но когато ще има събиране, когато ще имам гости си го вадя и спестявам доста време в интерес на истината!

Но за моите рецепти, особено последно време се налага да използвам не миксер, а предимно тези два типа домакински уреди:

Вие задължително трябва да ги имате ако искате да се храните здравословно! Те са незаменими уреди когато става въпрос за приготвянето на здравословни крем супи, смутита или ароматни сосове… но ние вече сме говорили за това на дълго и широко и ако вие сте пропуснали можете само да ЦЪК-нете ТУК ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ или ТУК ЗА БЛЕНДЕРИТЕ.

След като казахме всичко това е време да се съсредоточим в стоящите миксери, понеже статията е специално за тях, а и стоящият планетарен миксер на KitchenAid е точно такъв класически уред за всеки който обича да пече. Аз съм почти сигурен, че за много хора техният KitchenAid е точно толкова важен колкото за мен е важен Кухненският ми робот! Този разговор буквално го водих още веднъж с мои приятели и приятелки (непрофесионални готвачи) – разменяхме си трикове и съвети за това как да използваме различните си кухненски уреди и за това КАК НЕ МОЖЕМ ДА ЖИВЕЕМ всеки без своят любим – за мен, моят кухненски робот, а за няколко от моите приятели техните планетарни миксери.

Така, че след като уточнихме, че за мен планетарният миксер и в частност моят KitchenAid всъщност е номер 3 в списъкът ми с любими инструменти в кухнята, трябва да знаете, че за да напиша тази статия ми помогнаха много мои близки, моята сестра, колеги и случайни познати, както и много информация която събирах от интернет през последната година . Всичко по-долу в статията е вдъхновено повече от колективният гений на хората около мен, отколкото от мен самият!

Нека набързо да ви запозная с моят любим миксер…

kitchenaid-artisan

В кухнята си разполагам с тези миксери:

 

  1. Kenwood HM794
  2. KITCHEN AID ARTISAN

Използвам ги когато се налага и за да съм напълно прозрачен, сигурно нямаше да взема големият миксер ако не се беше застоял на витрината прекалено дълго!

Малкият миксер винаги ми е под ръка в кухнята, а големият KitchenAid се върти ту в мазата, ту в кухнята, ту в кухнята на мои познати, когато се налага.

Ако вие сте тотално нови в готвенето/пекарството и обзавеждате кухнята си за първи път, не си купувайте големият KitchenAid освен ако нямате излишни пари, място и сте убедени че ще го ползвате редовно! Препоръчвам ви да си вземете малък миксер и ви гарантирам че той ще покрие 70-80% от нужните задачи и като бонус вие ще загреете добре своята ръка преди да отидете да потренирате (ако тренирате).

Единственото лошо нещо при малките миксери е това, че те не могат да се справят достатъчно добре когато се говори за тесто за хляб, месене на кайма или разбит и пухкав крем, там просто си трябва мощност и голяма купа!

line

Kitchen-Aid-Mixer1-600x652

Това е стоящият миксер на KitchenAid 7-Quart ProLine, и вие трябва да си вземете един такъв ако всеки ден печете хляб, а през празниците и почивните дни правите изискани неща за вечеря. Въпреки, че аз разполагам с средният клас миксери съм имал удоволствието да работя на тази машина и искам да кажа, че това е истинско удоволствие. Уредът е ВЕЛИКА СИЛА С КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ и ще ви е много трудно ако ли не и невъзможно да намерите рецепта която да не можете да изпълните с него!

 

line

mixer-600x652

Това стоящият миксер на KitchenAid 5-Quart Artisan, както по-рано казах взех го защото събираше прах на витрината, но всъщност ако трябваше да си купувам стоящ миксер по друга причина щеше да бъде точно този!

Той е малко по-малък от първият KitchenAid който разгледахме и е част от линията Artisan, а не ProLine, но това не е никакъв проблем тъй като е толкова перфектен, че би изкушил дори професионалните пекари (както много често се случва)!

Ако не печете хляб всяка Събота и Неделя, но обичате топли тестени изделия и имате желанието да се сдобиете със стоящ миксер не търсете повече. Той печели дори още бонус точки тъй като е искрящ и красив и е двойно по-добър кухненски декор, който няма да остане незабелязан!

line

Мисля, че вече е време да си припомним какво беше заглавието на тази тема?

Именно какво може да направим със своят KitchenAid/планетарен миксер?

Независимо дали имате един от години, или тъкмо сте го получили като подарък или сами сте си направили подарък за Коледа сега ще ви покажа няколко креативни начина да намерите още няколко приложения на миксера си!

#1: Кюфтенца

Kitchen-Aid-Mixer-1-4-600x600

Рецепта: Шведски кюфтенца

Защо се получава добре с този миксер: Всичко което ще кажа е каквато и машина която може да смеси два вида смляно месо без да си нацапате и вие Е ГЕРОЙ в моят речник. KitchenAid: статут на ГЕРОЙ – постигнат :).

#2: Тесто за ПИЦА, ПИЦЕТИ (или всякакво тесто)

Kitchen-Aid-Mixer-1-600x600

Рецепта: Тесто за пица.

Защо става в миксера: Само две думи: КУКАТА ЗА ТЕСТО. Тази променяща живота кука за тесто. Върши цялата работа за замесването на тестото вместо вас в малкият съд вместо на масата която трябваше иначе да сте освободили специално за повода.

line

#3: Гуакамоле

Kitchen-Aid-Mixer-3-2-600x600

Рецепта: Гуакамоле

Защо се получава добре в този миксер: Аз всъщност обичам процеса на правене на гуакамоле ръчно в нормална ситуация разбира се, когато го приготвям за себе си и семейството си, но когато трябва да го приготвя за голяма група и трябва да размеся 15-тина парчета авокадо, това е начинът с миксера.

line

#4: Картофено пюре

Kitchen-Aid-Mixer-1-5-600x600

Рецепта: Картофено пюре

Защо се получи добре: Някога мачкали ли сте толкова картофи на ръка? Да и по този начин е 100% по-лесно да се постигне онзи пухкав и кремообразен резултат. Случаят е приключен!

line

#5: Раздробено пилешко месо

Kitchen-Aid-Mixer-8-600x600

Рецепта: няма – просто сложете в басана свареното пилешко месо с приставката за смесване и включете на бавни обороти!

Защо да го направим с миксера: Ами не използвате ръцете си! Бързо е и лесно! Вечерята е готова само за няколко оборота, направо съм възхитен от този ХАК.

line

#6: Бързи хлебчета или мъфини

Kitchen-Aid-Mixer-2-2-600x600

Рецепта: Ябълкови мъфини с канела

ЩЕ заобичате тази рецепта: Дори не се налага да мислите. Само добавете сухото и мокрото и включете. Според мен това е много по-ефективен метод отколкото да свършим тази работа с ръчният миксер или още по-лошо на ръка, защото можете да ги пре-месите (ако ги пре-месите вашите вкусотийки няма да са толкова меки). Миксерът ми помага всичко да бъде перфектно смесено без почти никаква работа от моя страна! Това тотално има смисъл нали?

line

#7: Вкусни шоколадови бисквитки

Kitchen-Aid-Mixer-3-600x600

Рецепта: Двойно шоколадови бисквитки

Получава се и с ръчен миксер но защо го правим със стоящ: Когато правите МНОГО сладкиши, да речем през Декември, той ще е вашият спасител. Слагате всички продукти, включвате го и готово, можете да си изпиете кафето и дори да закусите докато всичко се приготвя.

line

#8: Целувки

Kitchen-Aid-Mixer-1-2-600x600

Рецепта: Мини или Екстра целувки

Просто ще заобичате този миксер: Тази задача е идеална за телената бъркалка! Изключително удобно и отново на автопилот вие ще можете да приготвите сместа за мини целувките! Ръчният миксер не може това, просто не е достатъчно мощен и точно затова използваме планетарният миксер.

line

#9: Кейкове

Kitchen-Aid-Mixer-4-600x600

Рецепта: Червен кекс (вижте също и: замразен маслен крем 😍)

Защо да направим: Същата причина както при мъфините, с планетарният миксер вие можете да сте сигурни, че няма да премесите тестото и в същото време ще сте сигурни, че всички съставки ще са перфектно смесени без места със спластено брашно!

line

#10: Замразен маслен крем

Kitchen-Aid-Mixer-5-600x600

Рецепта: Замръзен маслен крем

Просто уникално и става само в голям миксер: Не можете да имате по перфектна текстура от тази. Тя е нежна, кремообразна, точно толкова мека колкото трябва и ухае просто неустоимо. Отново – ако се опитате да направите подобен шедьовър с ръчен миксер вие ще се измъчите доста, докато планетарният може да го направи с едно завъртане на бутона!

Това са само малко идеи за това как да използвате миксерът си, с него можете да направите още домашна майонеза, чувал съм че можете да правите кафява захар в миксера но не съм пробвал, някой да знае как?

Какво още липсва? Има ли други марки които вие харесвате?

Най-любимото ми нещо в тези постове са идеите които обменяме чрез коментарите тук или в социалните медии, затова ви благодаря за четенето, писането и за това, че споделяте своите прекрасни идеи с нас! Благодаря ви.

Добави и своето мнение