Какви са най-честите дефекти при уредите с козметични забележки?

kakvi-defekti-da-ochakvame

Здравейте, мисля че тази тема така или иначе трябваше да бъде засегната и колкото по-рано толкова по-добре! Най-честите въпроси които са задавани към екипът ни са:

  • Кога ще получа пратката си?
  • Какви са транспортните дефекти?
  • Уредите работят ли?
  • Трябва ли да се прави нещо за да подкараме уредите внос от Англия?

На първият въпрос е отговорено, надявам се достатъчно конкретно, можете да погледнете линка който сме оставили по-горе, а на другите въпроси ще отговоря сега в обратен ред…

Трябва ли да се прави нещо по-уредите внос от Англия за да тръгнат?

Амии… НЕ, защо и какво да трябва? Бих искал да стане известен  геният който е пуснал „мухата“ в онлайн пространството и на какви факти се базират твърденията му, че Английският стандарт захранване се различава от този в България?

В случая говорим за стандарта на ЗАХРАНВАНЕТО което коренно се различава от стандарта на Плуговете! Захранващото електричество което идва от електропреносната система в Англия, както и в България има абсолютно сходни параметри характеризиращи се с:

  • U [напрежение] – 230V
  • f [честота] – 50Hz

plugs

Разлика може да се намери както казах преди малко в плуговете! В Англия използват BS 1363, чийто щепсели имат три пронизващи елемента, два от тях са електропроводни и третият най-често е фиксиращ понякога с електропроводна функция!

И нека само още веднъж, да повторя: НЯМА разлика между електричеството съответно и електрическите уреди било то в Великобритания, било то в Германия или България! Нека да преминем към следващият въпрос.

turn-on

Уредите работят ли…

Ами ДА, и край на въпроса! Колкото и сериозен да ви изглежда въпроса, всъщност не е. Каква е логиката да се дава гаранция на уред който не работи, още повече който се изпраща с преглед и тест по куриерска фирма? Вие бихте ли изпратили неработещ електроуред при положение, че човекът отсреща го купува за да си свърши някаква работа? Аз лично не бих ви изпратил такъв уред, който няма да работи, защото това е просто безмислено.

Повярвайте не се правя на праведен, но може ли да има работещ бизнес модел който да работи по подобен начин? Аз мисля, че не!

И сега нека да разгледаме най-важният въпрос а именно:

ednakvi-uredi-s-defekti

Какви дефекти могат да се срещнат при уредите с козметични забележки?

Отговор: Всякакви

Предполагам този отговор не върши работа на никой нали така? Мен лично не би ме задоволил! Затова преди да започна с конкретните забележки които уредите имат понякога искам да обясня няколко важни аспекта на този тип стока:

  • Уредите с транспортни дефекти не е задължително да имат дефекти! – много често се случва уредите да идват в перфектна визуална кондиция, без дори драскотина по кутията или например само кутията им да е повредена.
  • Дефектите са само визуални – заради физическото преместване на стоката, заради това, че уредите са били изложени на витрина или под друго въздействие, което обаче не пречи на функционалността им.
  • Дефектите винаги са различни, на различни места и в различна степен, ако ги има изобщо. Точно и заради това е малко трудно да се каже предварително какви са конкретните дефекти на уреда.

След като поясних някои неща вече предполагам мога да започна с най-често срещаните дефекти по уредите, нали така?

blender-s-defekti

Блендери:

Блендерите, почти винаги са перфектни, много рядко по тях се наблюдават драскотини или някакви неперфектности по корпусите. Дори и да имах по-добра снимка на блендера, отново нямаше да се видят драскотините по купата, защото те са толкова незабележими, че трудно биха се видели ако не ги търсим. При блендерите, а и при много други продукти драскотините са предимно по пластмасовите купи, защото те се правят от по-мека пластмаса за да могат да издържат на изтърване.

Понякога се случва обаче драскотините да са по-видими, но това по никакъв начин не прави блендерите по-лоши за парите на които ги продаваме!

prahosmukachka-defekti

Прахосмукачки:

Прахосмукачките почти винаги идват перфектни или почти перфектни, понякога с драскотини по-контейнерите или по колелцата, защото много често те са били изложени на витрина, но в 99% от случаите тези драскотини не се виждат изобщо особено като се има в предвид, че прахосмукачката стои в килера!

451bea18-a091-4f60-b3cd-f7abc1024150_1.0446ccbdd34594ab75ec42b587f912b5

Фурни:

Фурните пък имат съвсем друг проблем и това не са драскотините, а зони в които металният им корпус е натиснат от нещо. Физически този натиск се изразява в слаба вдлъбнатина или като нелинейност на плочата, но добрата новина е, че фурните винаги се слагат в отделение, шкаф или друго подобно място в което съответно страниците не се виждат, или иначе казано се вижда само предната част където е стъкленият капак!

За всички останали уреди…

Ами като цяло останалите категории уреди си приличат и техните транспортни дефекти съответстват до голяма степен на тези които изброихме по-горе. Така, че няма да се срещат много по различни неперфектности по уредите които ние ще изпратим и ВИЕ ще получите!

 

 

Добави и своето мнение