Как се пуска блендер за първи път?

kak-se-puska-blender

Блендерът е едно страхотно изобретение, което върши работата на пасатора, но по малко по-различен начин:

  1. Той не пръска, защото продуктите се смилат в затворен обем
  2. Поради конструкцията на купата, смила много по-добре
  3. Има различни видове остриета за различно приложение като смилане на ядки, смилане на зелени съставки и други

Блендерите обаче все още са ново явление за много хора и като такова с което те се сблъскват за първи път е малко труден за пускане в действие, затова днес ще обясня малко по-подробно как се пуска блендер.

Как се пуска и какво трябва да направим?

Ето това е най-общото графично пояснение за това как можем да приведем блендера в работен режим, за което бях говорил в тази страница.

Как се пуска блендер

Както се вижда на снимката, всеки блендер се състои от няколко части:

  • Долна, която наричаме тяло в която е поместен електродвигателя, бутоните за управление и механизма за застопоряване на каната.
  • Кана, която може да бъде със или без капак, на която отдолу стоят остриетата
  • Остриетата на блендерите най-често са четири, а понякога и повече. Те лагеруват в пластмасова капачка с уплътнение и резба която се завива на каната
  • Горната капачка когато я има, почти винаги е придружена от отвор за дозиране с по-малка капачка.

На снимката има и допълнителни елементи, които са част от допълнителен кухненски чопър, които няма да обсъждаме. Елементите които изброихме съставляват целият блендер и сега нека видим как се сглобява той!

Започваме от начално разглобено състояние, в което ножът, каната, нейната капачка ако има и тялото са разделени едно от друго, какво правим?

zavivame-noja-blenera
1. Затягаме ножът добре за каната, без да пренатягаме защото може да се спука

zavivame-kanata-blenera

2. Завиваме каната за тялото, най-често по часовниковата стрелка, като трябва да започнете да въртите дръжката от позицията показана по-горе, ако си представим часовника някъде около 10 часа! Въртете докато белезите върху каната и тялото съвпаднат!

zavivame-kapachkata-blenera

3. Много от блендерите с капачки имат механична защита, която не позволява на блендера да работи, ако не е поставена и капачката, съответно поставяте я върху каната и тя трябва лесно да се затвори отново по-часовниковата. Винаги върху капачката и каната има блези които трябва да съвпаднат.

zavivame-dozatora-blenera

4. Ако блендерът има капачка, както споменахме е почти задължително да има и дозатор, който също трябва да е поставен, докато блендерът е включен, защото може да да излезе течност през този отвор.

Това ли е всичко?

Ами ако сте го изпълнили правилно да, но ако блендерът ви все още не тръгва може някъде да сте пропуснали да изпълните коректно операцията, ако все още имате проблеми с пускането сигурно ще откриете решението в статията Защо, най-често не можем да пуснем блендерът си?

Добави и своето мнение