Как да купим най-добрата кафе-машина с капсули?

Кафе-машините с капсули предлагат бърз, много лесен начин да приготвим сутрешната си гореща напитка. Предлагам сега да се научим как да избераме най-добрата, но за това трябва да продължим надолу в статията!

VertuoLine-Capsules

Тези машини (кафемашините с капсули) в момента са доста популярни, защото те са гарантирано най-лесните за употреба на пазара, изключително лесни за почистване и обслужване за едно бързо еспресо, винаги с еднакво добър резултат. Но машината която избираме определя и разнообразието от кафета които ще може да правим с нея, затова е добре да направим своето проучване и да знаем кои вкусове кафета ни допадат най-много преди да пристъпим към закупуването на каквато и да е кафе-машина!

Фанатиците на тема КАФЕ могат да поспорят за това, че използването на капсулна кафе машина е по-пряк и нечестен път до чашата с кафе, но няма начин да отречем и факта, че те са незаменими когато бързаме и нямаме търпение, а в днешно време кой не бърза? И нека да не се лъжем, много трудно можем да си приготвим едно страхотно кафе в обикновена машина, а в кафемашина с капсули това е много, много по-лесно!

капсули

Вместо да се разкарваме насам-натам с чаша „кофти“ кафе, просто слагаме капсулата с кафе в машината, натискаме бутона и след 30 секунди еспресото ни е готово. Вкусът е по избор, силата също. Изглежда ли трудно?

НЕ МИСЛЯ!

Dolce-Gusto-nespresso

Nespresso и Dolce Gusto са основните стандарти капсули на пазара!

Може би трябваше да започнем от тук, но все още не е късно да споменем основните играчи на сцената. Без значение колко други видове и стандарти кафе и съответните им машини има, тези два стандарта са завзели пазара и по тази причина е най-изгодно да се насочим към тях. Защо?

  • Капсулите се намират относително по-лесно
  • Изборът им е много по-богат и постоянно в наличност
  • Цените също са добри като се имат предвид многото заместители на напитките
  • Можете да си купите машина от всеки по-голям магазин

Колко е нормално да похарчим за да попаднем на читава кафе машина с капсули?

Ако искаме елементарен за ползване модел който да прави хубаво Еспресо тогава можем и да минем с до 200лв инвестиция, в интерес на истината ние предлагаме кафемашини под 150лв както на Nespresso, така и на Dolce Gusto които правят страхотно кафе, вижте най-добрите модели кафемашини с капсули до 150лв. в каталога ни.

Ако искаме и още нещо (Какво може да е то?…), например приставка с която да правим капучино, ще се наложи да похарчим около 300лв за да има машината и така нареченото Аерочино, което обикновено имат само Nespresso машините. Повечето модели струват под 400лв, но има и скъпи модели чиято цена надвишава 1400лв. По скъпите модели често се правят от скъпи материали и външният им вид също е перфектен, но много често системата е почти същата като тази на по-евтини модели от същата марка, но пък вие имате по-голям избор и контрол над напитките.

Doce Gusto пък са решили проблема с напитките имащи нужда от мляко по друг начин, при тях за да се направи например капучино трябва да пуснете една капсула с мляко и една с кафе. Тук нямате нужда от допълнителна приставка, но пък цената става двойна за едно капучино!

usedcapsule-coffee

Положителни и отрицателни страни на кафе машините с капсули

Те са изключителни лесни за използване и почистване, още повече удобни и много често доста по-евтини от останалите видове кафемашини като първоначална инвестиция.

Nespresso машините работят на 19bar налягане и затова правят изключително кафе, можете да видите пълният списък с Nespresso машини, а пък Dolce Gusto машините са по-разпространени и капсулите им могат да се намерят навсякъде и на по-добра цена, ако цъкнете тук ще можете да видите почти всички модели на Долче Густо.

Въпреки, че имат доста предимства и не са много скъпи, те могат да бъдат по-скъпи в дългосрочен план! В 99% от случаите те работят само с един вид капсули и вие се ограничавате до предлагането на конкретната марка или заместителите които се предлагат.

Всъщност това е малко стара информация, тъй като ние предлагаме капсули за многократна употреба за Dolce Gusto стандарт и многократна капсула за Nespresso машина , които освен решение на проблема с разнообразието са и решение на проблема със по-високата цена на капсулите в сравнение с цената на смляното кафе.

Положителни страни на кафемашините с капсули: Обикновенно са доста компактни, шарени и достъпни. Изключително удобни, не цапат и не се изисква някаква особена поддръжка. Можете да имате много и различни аромати под ръка, които стоят затворени в капсулите и само чакат да ги изберете!

Не толкова добри страни: В общи линии сте вързани за марката, ако си купите Dolce Gusto трябва да купувате капсули на Dolce Gusto, ако изберете Nespresso трябва да търсите съответните капсули. Съвместимите капсули не винаги работят с всички модели. Някои капсули не са налични в супермаркетите. Малко по-скъпи са от смляното кафе.

Моят съвет е ако имате възможност да си вземете и Еспресо кафемашина, или поне капсули за многократна употреба, за да не ви излезе скъпо, особено ако пиете повече от няколко кафета всеки ден си е направо задължително да използвате и алтернатива!

Ако все още не сте сигурни дали капсулните кафе машини са за вас, може би трябва да погледнете и статията Каква кафемашина да си купя!

Добави и своето мнение