Как да изберем най-добрият кафе-автомат?

Кафе-автоматите са страхотни машини, особено ако вие искате да извлечете максимумът от зърната кафе които имате в буркана! С натискането на един бутон вие смилате и сварявате перфектно кафе. Но с различни ценови класове започващи от около 500лв и достигащи до над 2000лв си заслужава да инвестираме малко време в това да разберем кои модели си заслужават да се купят и какво да гледаме при изборът им!

kafeavtomat-izbor

Тествали сме доста популярни модели като се започне от такива които правят само еспресо и стигнем до онези които правят всички млени видове кафе като капучино и махиато. Продължете да четете за да научите колко трябва да се изръсите за подобна машина, както и за положителните и отрицателните страни на този тип уреди.

Колко трябва да инвестираме за да се сдобием с прилична кафемашина-автомат?

Тези уреди както споменахме вече няколко пъти са доста скъпи и повечето модели са в порядъка около 700-800лв, а ако искате екстри като автоматично сгъстяване на мляко може да се окаже, че ще трябва да се разделите с над 1000лв, като не си мислете, че повече няма накъде да обеднявате защото има модели които са над 3-4 000 лева.

Както и да е не е нужно да разбивате касичката или да теглите спестовният влог на детето си за да се зарадвате с приличен модел. Ние намерихме чудесни модели които струват не повече от 600лв., но като цяло изборът е ваш дали ще дадете 400 или 4000лв за машина, важното е да сте доволни от кафето което пиете! Подготвяме списък с най-добрите кафемашини които са минавали през ръцете ни така, че скоро ще можете да видите кои са те!

Кафеавтомати: предимства и недостатъци

Автоматите често са изключително лесни за използване, много повече от традиционалните Еспресо машини (които използват смляно кафе), може да ви се сторят трудни само ако по принцип имате Бариста, тъй като там кафето потича наистина само с натискане на бутона.

kafe-avtomat-i-espresso

Има автомати които могат да ви направят почти всякаква топла напитка за която се сетите, те дори ще сгъстят млякото за капучиното. При тях има изключително голям контрол над процеса и съответно над аромата и силата на кафето така, че да задоволят капризите и на най-големите познавачи. Почти всичките могат да работят и със смляно кафе, като ви позволяват да направите кафе с пълното разнообразие от зърна и техните вариации, нещо което е невъзможно при капсулните кафемашини.

Истината е, че това което го могат автоматите не го може нито една домашна еспресо или кафемашина с капсули, също в интерес на истината много близък резултат се получава ако имаме кафемелачка и нормална класическа еспресо-машина, но за сметка на удобството и времето което се спестява.

Holiday-Shopping-Limited-Time-Flavors-3

Освен високата цена, автоматите са също така по-обемисти, по-тежки (не, че това има значение вие няма да я пренасяте всеки ден), понякога по шумни заради смилането на кафето и в някои редки случаи се почистват малко по-трудно, но ако вие изберете добър модел ще имате лесен и много чист помощник, който ще ви предлага всяка сутрин страхотна чаша перфектно приготвено кафе. И нека да обобщим положителните и отрицателните им страни:

Положителни: Можете да направите красиво, перфектно изглеждащо кафе, капучино или каквото се сетите с натискането на един бутон и без никакви умения или намеса от наша страна. Бързо и автоматично, кафето ви се приготвя докато вие си правите закуска. Можете да се насладите на прясно смляният аромат от зърната кафе с всяка чаша. Откакто ползвам кафе-автомат, не мисля за друг вид кафе-машина и не искам да пия кафе дори от различен уред!

Отрицателни: ами първо няма как да не започнем с едното най-важно нещо и това е високата им цена, ако струваха колкото другите кафе машини съм убеден, че всеки щеше да има такава в къщи. Някои модели са прекалено грамадни и тежки, други пък са доста сложни за използване, но като цяло отрицателните черти се притъпяват от неповторимият аромат, който се носи от чашата и който радва сетивата!

Ако след всичко което сме написали сме ви объркали дори още повече, защо не видите и като цяло какви видове кафе машини има и как да разберете коя е за вас в статията „Каква кафе-машина да си купя и как да избера най-добрата„.

Добави и своето мнение