Как да избера най-добрата сокоизтисквачка?

izbor-sokoiztiskvachka

Аз не обичам да избирам! Всъщност обичам, но не обичам да търся искам това което ми трябва да се появи пред мен и да го купя, но в живота няма такова щастие, може би единствено жена ми се появи така от нищото, като дар от небесата… Отплеснах се 🙂

Сега ще избираме сокоизтисквачка!

Ами дойдохме си на думата, как да изберем сокоизтисквачка, какво ни трябва, защо ни трябва и по много други въпроси ще си поговорим след малко, но първо нека попитам един въпрос:

Знаете ли какви сокоизтисквачки има? Ако вече се чудите какво ви питам, най-добре първо прочетете какво съм написал в Страницата на сокоизтисквачките които предлагме, само натиснете стрелката която сочи надолу и текста ще изскочи (от нищото).

Ако пък сте чели статията и не сте си отговорили напълно каква сокоизтисквачка е подходяща за вас, тази тема сега е точно по темата!

Какво искаме да постигнем?

Сега е момента да забравим всичко което знаем (само за минутка), нека се върнем в самото начало където просто искахме нещо да се случи, какво беше то?

В моят случай аз исках да пия сок, исках да мога да го правя бързо, исках след това да мога да почиствам бързо сокоизтисквачката, исках да пия качествн сок. Остана ли нещо друго при вас?

Нека продължим от тук. Това е началото, откъдето трябва да тръгнем и не трябва да забравяме какво искаме всъщност, защото когато вече сме избрали сокоизтисквачката ние сме се премирили с редица компромиси, които не винаги знаем, че правим!

–––– КРАЙ ––––––

maxresdefault

Когато си купим необмислено сокоизтисквачка, се чувстваме все едно сме си купили самолет, но чак на следващият ден разбираме, че не можем да отидем на работа с него, всъщност понякога се оказва, че дори не можем да стигнем дори до собственият си град понеже нямаме летище.

В случаят със сокоизтисквачката, тя просто отива в килера за да и се порадваме когато имаме гости и за специални случаи или по празниците.

СПИРАМЕ СЕГА!!! Нека отново прочетем КАКВО ИСКАМЕ ДА ПОСТИГНЕМ по-горе!
Сега е момента да кажа, че не можем да си избираме толкова много неща, можем да изберем най-много едно или две качества и то ако не си пречат!

ХОБАВ СОК И ТРУДНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ ИЛИ НЕ ТОЛКОВА ДОБЪР СОК И ЛЕСНА ЗА ПОЧИСТВАНЕ?

Изборът почти винаги трябва да се направи спрямо тези качества на сокоизтисквачките, ЗАЩО?

Елементарните сокоизтисквачки които изцеждат сок относително добре, евтини са, имат просто устройство, съответно с тях се борави лесно, почистват се лесно, можем да поставяме цели плодове без да ги обработваме предварително, все неща от което спестяваме време, пари и усилия.

НО тези елементарни сокоизтисквачки не изцеждат толкова добре. Забравих да спомена, това са Центробежните сокоизтисквачки…

centrobejna-sokoiztiskvachka

Целият процес на извличане на сока се състои в раздробяване на плода и центробежно отцеждане на соковете от раздробените частици. Всичко става мигновено в ето този метален филтър-цедка. Имаме да почистваме най-често 3 детайла, които се разглобяват много лесно и няма нужда от наситняване на плода.

А ако искаме по-качествен сок?

Ами чисто и просто първо трябва да се разделим с по-солидна сума пари и след това трябва да се подготвим с нож и дори белачка за да подготвим плодовете, трябва да можем да ги правим всеки път на малки кубчета които да могат да влизат през отвора за захранване, който в случая е доста по-тесен. Но накрая имаме много по „ЖИВ“ сок, който може да издържа до няколко часа в хладилника.

bavni-sokoiztiskvachki

След като се насладим на вкуса на прясно изцеденият сок остава само да почистим детайлите които в случая са над 4-5 при повечето модели, но кефа цена няма нали така?

Сега остана да изберем едната крайност и да се хвърлим в дълбокото. И пак казвам, трябва да изберем това което е по-важно за нас и това което е изпълнимо в живота ни.

Ако ежедневието ни е достатъчно натоварено и просто няма да можем да се занимаваме и искаме да изпием един сок в бързината тогава по-евтиният Центробежен вариянт е правилният избор, но ако искаме да се насладим на една идея по натурално усещане за по-дълго време си заслужава да похарчим повече пари.

 

Добави и своето мнение