Бърза домашна лимонада в блендер

blender-lemonade-1

От както си правя сам лимонада в блендера, лятото ми е много по-интересно!

Да си призная, никога лимонадата не ми е била любимо пиене, или поне така съм си мислел. Но концепцията да си направиш лимонада бързо, свежо, сладко и почти кремообразно ме накара да заобичам топлите летни дни дори още повече. Тази лимонада отнема… нека си помисля може би 3 секунди? И изисква само 4 съставки: лимони, захар, вода и подсладено кондензирано мляко. И определено е много освежаващо и натрапчиво, но балансирано с магическият вкус на кондензираното мляко.

blender-lemonade-3

 

Понякога се случва да правя неща, рецепти само за да ги покажа в блога си, но понякога някои рецепти ми харесват изключително много и познайте какво? Ами приготвям си ги по 1,2,3,4,5,n пъти и все още ми харесват. Лимонадата в блендер е една от тези рецепти, които обичам да си приготвям, когато съм сам, когато имам гости, когато искам да се отпусна.

blender-lemonade-4

blender-lemonade-6

Бързата рецепта за Лимонада в блендер

Продукти:

  • 3 лимона
  • 1 лайм ако искате да усетите още по добър аромат
  • 4-5 купи  вода
  • една трета купа захар
  • 2 супени лъжици кондензирано мляко

Приготвяне:

  1. Нарежете лимоните на 4 или 8 ако са големи, добавете в блендера заедно с водата и захарта. Пуснете блендера за минута или докато течността започне да прилича на лимонада.
  2. Вземете цедка и прецедете течността от остатъците. Но не ги изхвърляйте! Можете да ги използвате за козунак, мъфини и каквото приготвяте с лимонова кора!
  3. Добавете кондензираното мляко и пуснете още веднъж блендера за няколко секунди! Преди да поднесете разбъркайте с дървена лъжица, защото кондензираното мляко се отделя от водата след 10-тина минути.

blender-lemonade-7

Добави и своето мнение